Wij gebruiken cookies niet alleen om onze honden te belonen, maar ook om onze website goed te doen werken.

Akkoord

Sluiten

Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden
Nieuwe data lessenreeksen
Home / Therapie

Therapie

Met problemen kan je twee dingen doen, ze voorkomen of ze oplossen...

Voor alle problemen die u met uw hond ondervindt, is een oplossing te vinden. 

Ik geef enkele voorbeelden: agressie (naar hond of mens), (verlaat)angst, overmatig blaffen, onzindelijkheid, vernielzucht, niet mee in auto kunnen, fobieën, obsessies, niet luisteren, trekken aan de lijn, opspringen, enz...

Indien u in het verleden al heel veel hebt geprobeerd en niets hielp, dan wil dit enkel zeggen dat uw oplossing niet afdoende was. Voor elk probleem bestaat immers een oplossing, Wanneer iemand u zegt dat een probleem niet op te lossen is en je de hond beter weg doet of laat inslapen, wil dit enkel zeggen dat deze persoon de oplossing niet kent, niet dat die niet bestaat. 
Kom altijd eerst eens met mij praten voor u drastische beslissingen neemt, u zal er verwonderd van staan wat nog mogelijk is met een andere kijk op de zaak!

Ik heb alle kennis in huis om het probleem van uw hond te doorgronden en er een oplossing voor te vinden. Ik kijk naar het probleem vanuit de visie van de hond, niet vanuit die van een trainer. Hierdoor worden andere mogelijkheden zichtbaar.

Tijdens het gedragsspreekuur (in mijn praktijk of bij u thuis) zoek ik de reden van het probleem tijdens een uitgebreid gesprek. Hierbij wordt rekening gehouden met het karakter van de hond en de invloed van elk individu van het gezin en de omgeving op het probleem.  Zo krijgt u meer inzicht in het gedrag van uw hond en zijn probleem. Maar u krijgt ook te horen hoe u het probleem kan aanpakken, wat u kunt doen om het op te lossen.

Geen standaard tips dus, maar oplossingen op maat om snel en efficiënt aan het probleem te werken.

Bij complexere problemen kan het nodig zijn om één of meerdere privélessen toe te voegen. Dit is echter niet altijd het geval. In veel gevallen is één bezoekje voldoende.

Enkel mogelijk na telefonische afspraak: 0476 263.789 (best tussen 8 en 10) 

Prijs :

  • Bij mij thuis : 50 € per uur .
  • Bij u thuis : 60 € per uur en 75 cent per km. 
  • Ik reserveer 2 uur bij een afspraak, maar u betaalt de tijd die u nodig heeft.

Reacties van klanten

Goedenavond Hilde,

ik ben gisteren bij u op gesprek geweest in verband met het gedrag van ons Bo.Hierbij heb je mij toch wel tot heel wat inzichten laten komen.Ik zie nu toch wel in waar mijn fouten liggen.

Toen ik gisteren na het gesprek in de auto stapte heeft Bo 2 keer m m gezegd,ik heb er niet op gereageerd en ben toen naar huis vertrokken.Ik heb ze gans de weg niet gehoord.

Eenmaal thuis heb ik ook direct mijn houding naar haar al aangepast met de tips die je al hier en daar gaf.

Vandaag ben ik dan ook een uur met haar gaan wandelen,in het begin blaffen maar dat heb ik dan gecorrigeerd zonder woorden en wonder boven wonder het werkte.Ze heeft ook niks getrokken.Ze wist precies wat er van haar werd verwacht.Ik moet zeggen het was een aangename wandeling.

In huis gaat het ook al beter,als ze opdringerig is dan negeer ik haar.Ze mag nu enkel op de schoot zitten na toestemming en niet wanneer haar het past.

Ik ben echt versteld.Ik weet ook wel dat ik nog een weg af te leggen heb,maar het zal zeker in orde komen met uw begeleiding.

Met vriendelijke groeten Tanja De Pauw


Beste Hilde,

U bent een dikke maand geleden bij ons geweest in Waasmunster. Het probleem was dat Pastis (engelse springer spaniel)schrik had van ons 17 maanden oud zoontje Louis. Ze was heel asociaal en kwam zelden nog bij ons zitten. We hebben ondertussen de tips die u gegeven hebt zo goed mogelijk proberen toepassen.  Het is fantastisch hoe onze hond op zo'n korte tijd positief geëvolueerd is! Ze komt elke avond gewoon bij ons zitten, zelfs tegen de speelmat van Louis, heeft geen schrik meer van hem en zijn speelgoed, kwispelt de hele tijd met haar staart en geeft zelfs veel aandacht aan hem. We hebben de indruk dat de angst bijna volledig verdwenen is. Wordt het haar teveel, dan gaat ze niet in een bench liggen, maar op haar plaats in een aparte kamer.

BEDANKT VOOR ALLE TIPS!!!!We zijn heel blij dat we u laten komen hebben, anders hadden we onze hond misschien moeten wegdoen.

Groetjes,

Nathalie, Nicolas, Louis en Pastis


Hallo Hilde,

Ongeveer een maand geleden was u bij ons op bezoek voor ons een beetje meer inzicht te geven in het opvoeden van onze hond zina, (zwarte labrador) Ik wou je laten weten dat het zeer goed gaat, negeren bij ongewenst gedrag helpt echt. Chips en hapjes op de salontafel zijn natuurlijk nog altijd een heel grote uitdaging, maar ook dat gaat toch wel beter.

Wat betreft het trekken aan de lijn is ook opgelost, soms loopt ze nog wel ietsie pietsie te veel vooraan vind ik, de week toen jij geweest was toen liep ze steeds naast me, en de lijn hing heel losjes, de lijn is nu niet strak, maar dit zou eventueel nog iets beter kunnen misschien. (Maar dat ligt aan mezelf natuurlijk) Ik heb in elk geval geen ontwrichte schouders meer...

In de toekomst zou ik graag meer van je leren, dus op een workshop mag je mij of ons zeker nog verwachten, niet deze maand, maar een andere keer. Ik heb eigenlijk een vraag,

K’heb gelezen dat je ook workshops geeft op aanvraag, wel dat lijkt mij heel leerzaam en plezierig tegelijk, en wij hebben een vriendenkring die bestaat uit echte dierenvrienden.

Misschien kan ik dat wel eens organiseren in de lente.

Kan je mij iets meer info geven, qua prijzen ed. Hoe groot mag de groep dan zijn ? Zou leuk zijn om dat hier te organiseren in onze toch wel grote tuin, en misschien combineren met een wandeling In het bos, nadien met hapje en drankje afsluiten.

En last but not least, bedankt nogmaals voor de goede uitleg die je gaf.

Groetjes van een tevreden dierenvriend.

Sandra


Geachte,
 
Wij zijn op consultatie geweest bij u. Het probleem was namelijk dat Fasto andere honden aanviel tijdens het wandelen. Wij hebben dan van u advies en tips gekregen. Wij passen deze nu toe en er is verbetering. Fasto begint namelijk honden voorbij te stappen, zonder uitvallen. 
 
Na 2 weken konden honden al tot op 2 meter van hem komen, wat al een enorme verbetering was. En de afgelopen 3 weken kunnen we al honden voorbij gaan zonder dat hij iets doet. Bij sommige honden gaat het nog moeilijk, maar we blijven er aan werken.
 
Fasto is verandert door al de tips die wij hebben gekregen. Door dit toe te passen kijkt hij meer op naar ons. Ook tijdens het wandelen kijkt hij eens om te zien of ik er nog ben.
 
Door dit alles is hij minder nerveus. Vroeger was hij steeds aan het waken of er misschien toch geen hond van ergens kwam, zelfs als hij sliep bleef hij waken. Dit alles is bijna opgelost en hij geniet terug van een waneling. En wij genieten ervan om onopvallend soms een hond te kunnen voorbij te stappen.
 
Nog maals ontzettend veel bedankt.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Magali


Beste,

Bedankt voor uw informatie, de kinderen waren echt wel onder de indruk. Liesbeth en ik zijn al enkele keren met Miro bezig geweest en het gaat schitterend, we staan gewoon perplex. We gaan zeker ons best blijven doen. 

Groetjes, Ingrid


Toen ons Cavaliertje Ollie in de pubertijd kwam was hij voor ons best moeilijk in de hand te houden vanwege zijn gedrag naar andere reuen toe en wat dominantie naar zijn baasjes.

Hilde, jij bent bij ons thuisgekomen en hebt ons uitgelegd wat Ollie mogelijk dwarszat en ons wat oefeningen met hem aangeleerd om zijn gedrag te verbeteren. Dit is heel goed gelukt en we ziijn nu heel blij met Ollies gedrag, hij is rustiger naar andere honden toe en van gebrom naar ons is geen sprake meer.

Wij verwachten nu dat met het ouder worden Ollie steeds beter gaat begrijpen wat wij van hem verwachten, het is nu al een heel brave hond. Hartelijk dank voor je hulp en raad.

Met vriendelijke groeten,
André en Lies Proper

Noppes


Toen we op zoek gingen naar een nieuwe hond omdat onze vorige van ouderdom was gestorven, wilden we graag een asielhond een kans geven. Onmiddellijk waren we met het hele gezin verliefd op Noppes: middelgroot, mooi, ontzettend lief, maar ook ontzettend onstuimig én ontzettend onopgevoed. Bij de eerste wandeling wisten we waarom de vorige eigenaar hem had weggedaan: er was niet mee buiten te komen. Als een vlag hingen we aan de leiband en werden we overal mee naar toegetrokken. Zonder hulp hadden we het nooit gered.

Heel rustig zijn we met Hilde aan zijn training begonnen. Zonder straf, zonder rukken. Al heel snel had Noppes door dat niet trekken een beloning opleverde. Ongelooflijk hoe snel hij bijleerde. Wij hebben er een fantastische, welopgevoede hond aan overgehouden!

Famile MAES


Hoi,Enkele maanden geleden hebben we je om hulp gevraagd ivm onze drie bull terriërs, waarvan de twee teefjes niet overeen kwamen, je bent bij ons langs geweest en ondertussen hebben we je raad gevolgd. We weten nu wanneer we moeten ingrijpen door goed naar hun lichaamstaal te kijken en we moeten zeggen dat het veel geholpen heeft!! Onze teefjes kunnen perfect buiten samen zitten samen met de reu, als we bij hen in de ren gaan en we willen ze strelen en aandacht geven is het nog kritiek want dan wil ons witteke alle aandacht opeisen en durft ze nog uitvallen naar de buine (met alle gevolgen vandien) maar nu we dit weten grijpen we in vanaf de oortjes plat gaan, gewoon de twee teefjes even uit elkaar zetten voor aandacht te geven en geen problemen meer. Ons witje is ook een pak minder dominant geworden naar ons toe, en op de hondenschool speelt ze zelf met alles wat kleinder is en licht van kleur, een grote zwarte hond moet ze niks van weten want dat vind ze bedreigend, maar er is dus veel beterschap gekomen. Ze zitten ook zonder enige problemen samen met zijn drietjes in mijn autokoffer. Ik denk wel dat de reu op zijn strepen is gaan staan want hij valt soms uit naar de teven en dan trekt de witte haar staart in gaat al jankend lopen(ook al bijt hij niet echt maar dreigt hij gewoon) en met de bruine teef is het meestal bekvechten. De reu slaapt altijd alleen in zijn hokje(de teefjes mogen er niet bij), terwijl de teefjes samen liggen om elkaar (denk ik)wat warmte te geven. Bedankt voor de goede raad!

Groetjes,
Fieke, Sacha en de drie bulletjes!!

Frodo