Dit zeggen klanten :

Ik volgde zowel de cursus 'Hondentaal' als 'Leiderschap' bij Hilde met sterke resultaten bij zowel hond als baasje. Enorm veel bijgeleerd: boeiende materie op een heel toegankelijke manier gebracht, concreet en onmiddellijk inzetbaar. Dikke pluim en fan!

Leen Van Sand// Baasje Quinn

"Nogmaals bedankt voor alles wat je al voor mij gedaan hebt...
Zonder jou zat ik hier nu waarschijnlijk hondloos en was Diesel ergens anders terecht gekomen of was ik platgewalst en dood-genegeerd door mijn labrador... 1000x dank..."

Michelle// Baasje Diesel

Zonder enige kennis van honden kwam Cosmo in ons gezin. Het lukte me niet om hem te laten luisteren. Na een gesprek met Hilde werd me  snel duidelijk waarom. Ze adviseerde dan ook de cursus leiderschap. Wow, wat een eyeopener. Ik ben me nu heel bewust van wat IK fout deed en hoe IK het dan wel kan aanpakken. Door de cursus hondentaal erbij te nemen leerde ik ook herkennen hoe mijn hond zich voelt, maar ook vooral hoe andere honden zich voelen. Zo kan ik elke situatie beter inschatten. Deze cursussen zijn een echte aanrader voor wie denkt een hond in huis te nemen, maar ook voor wie al honden heeft. Het is zo belangrijk voor hen dat we leren hoe om te gaan met hen. Mijn omgeving is het alvast met mij eens, niet alleen het gedrag van onze hond is veranderd, maar ook ikzelf. Ik ben nu de leider en dat vind Cosmo heel fijn! Twijfel dus niet en neem contact met Hilde want ook jij en je hond verdienen dit!

An Warrens// Baasje Cosmo

En echte aanrader voor als je echt met een probleem geval zit, en je het zelf niet meer weet hoe je er moet aan beginnen.

Joni Baete// Baasje Trixie

Als kersverse eigenaar van een eerste hond zat ik met heel wat vragen en onzekerheden, want hoe pak je dat beestje aan als het je allereerste keer is?
Ik schreef me in voor de reeks leiderschap en heb daar geen seconde spijt van gehad. Mijn hond heeft nu een zelfzeker baasje die weet hoe hem aan te pakken. Want dat is het allerbelangrijkste. Een rustig, zelfzeker baasje die weet wat ze wil.
 Dankjewel Hilde om me de handvaten en inzichten te bezorgen die ik nodig had. Ik weet nu dat wat ik doe juist is, geen twijfels meer, zalig zo. Ik heb nu een volgzame hond, echt een plezier voor de hele familie.
 Mocht je twijfelen, gewoon inschrijven, je zal er geen spijt van hebben. Integendeel, spijt dat de lessen voorbij zijn.

Grietje Pletinck

Hilde laat je op een andere manier van denken met je hond omgaan. Ze laat je inzien dat het probleem niet bij onze hond maar vooral bij onszelf lag. Ze leert je op een boeiende manier aan om zelf rustig en vol zelfvertrouwen je probleem aan te pakken. Wij zien al veel verbeteringen,.
 Aan ons om door te zetten.

Kris Buytaert// Baasje Yari

Door al de kennis die ik bij Hilde heb vergaard, ben ik zelf  geëvolueerd naar zelfzeker baasje dat weet wat ze moet doen in moeilijke situaties. Het resultaat is dat ik mijn hond overal mee naartoe kan nemen en dat ik weet hoe ik haar veilig bij andere honden kan laten

Mimi Faes // Baasje Zorro

"Wil je langs deze weg een dikke knuffel geven voor de les afgelopen dinsdag, man heb al heel de week kunnen wandelen met Sento bij mij!!!! Mijn rechterarm is geen halve meter langer meer dan mijn linker, gewoonweg zalig!!!! Niks houdt me nu nog tegen om elke avond te gaan wandelen. Dit allemaal door jouw aangename lessen. Een welgemeende merci .


Sandra// Baasje Sento

Voor iedereen die het beste voor heeft met zijn hond, kan ik de lessen van Hilde sterk aanraden 👍🏻.

Daar het bij ons een 1ste hond was (geadopteerde pup) wilden we vooral zelf goed voorbereid zijn en kunnen geven wat de hond nodig heeft 🐕. Dankzij een 1ste contact met Hilde voor het ophalen van de pup hadden we duidelijke acties meegekregen om een goede start te nemen 😁. Dit heeft veel geholpen en dankzij de leiderschapstraining die we nu volgen kunnen we hier op verder bouwen.

Je krijgt steeds gerichte opdrachten waar je mee aan de slag gaat 📌. Dit is niet altijd gemakkelijk maar wie doorzet gaat het verschil zien.
Hilde is een echte specialist in wat ze doet. Haar aanpak is heel direct en ze zal zeggen hoe het er op staat, maar dit is wat je als baasje nodig hebt 😅.

Ondertussen hebben we onze hond Ocean nu 2 maanden en zijn super trots op hoe ze het doet (en op onszelf) ☺. Dit zonder straffen of steeds snoepjes geven, maar door te vertrouwen op jou als leider.👍🏻


Nick Maes// Baasje Ocean


Zeer tevreden! Volgende cursussen zou ieder hondeneigenaar moeten volgen: Hondentaal en Leiderschap. Het is niet alleen super interessant, maar het helpt om inzicht te krijgen niet alleen in het gedrag van je hond maar ook in je eigen gedrag. Want het gedrag van je hond is veelal het gevolg van je eigen gedrag. En, het is duidelijk dat Hilde weet waarover ze spreekt. Bovendien heeft ze een groot hart voor honden.

Veronique Van de Velde// Baasje Herman

We zijn net gestart met een groep mensen die vooral zichzelf willen leren kennen en hoe we een goede leider kunnen worden voor onze hond(en)
En how wat is dit een interessante cursus. Hilde is zo een top madam die duidelijk weet waarover ze spreekt en steeds met de nodige humor maar ook met het nodige respect voor baasje en hond .
Ook heb ik haar laatste nieuw boek aangeschaft jij en je hond en op 1 dag uitgelezen dit boek is top en een goede aanvulling op de cursus leiderschap.
Dus voor iedereen die hulp nodig heeft in de begeleiding om een goede leider te worden en een plezierig en aangename baasje , hond band te scheppen is dit de ideale en voor vele noodzakelijke cursus met aansluitend eventueel de cursus honden taal zodat je je hond nog beter kan lezen en begrijpen.
Je bent top Hilde en bedankt!


Ria Van Driessche// Baasje Kytana

Mijn Duitse herder viel agressief uit naar andere honden wat een ontspannen wandeling heel moeilijk maakte. De tips die ik kreeg in de lessen hebben mij en mijn hond enorm vooruit geholpen. Nu genieten we samen van de wandeling en van elkaar.


Lieve Watzeels// Baasje Fee

"Meteen na ons gesprek ben ik begonnen met de raad van Hilde op te volgen. Nemo reageerde meteen goed op alles. Het leek wel of er een last van zijn schouders viel. Mijn schoondochter merkte het ook op dat Nemo veel rustiger is. We moeten nog wel werken eraan maar het begin is zeker gemaakt. Aan de lijn loopt hij naast en hij is heel rustig nu. Ik ben super blij voor de raad die Hilde me gegeven heeft en ik ga er zeker mee verder. Nemo is zo opgeknapt!"


Wilma// Baasje Nemo

Deze dame weet waar ze het over heeft als het over honden gaat. 


Fonny van Waesberghe

Hilde is een recht door zee dame die heel goed weet hoe met honden om te gaan. Heb er veel van opgestoken en moet vooral ook aan mezelf werken. Een aanrader voor iedereen die van zijn dieren houdt.


Monique De Kort

Ik heb Hilde gecontacteerd om me te helpen met mijn hond, nl buiten was er een overreactie bij alles wat ze hoorde en zag, ik kon haar niet rustig maken, geen fixatie weghalen, ik had geen band met mijn hond.

Heb de cursus "Leiderschap" gevolgd, na een paar lessen had ik al resultaat, een rustige volgzame hond, nu een vingerknip, een gebaar...het loopt prima, de vertrouwensband wordt sterker,
De tijd tijdens de les was zo voorbij, les was heel boeiend, In mensentaal uitgelegd met gepaste voorbeelden, voor iedereen duidelijk! En ja, ik kom tot de vaststelling dat ik eerst de cursus "Hondentaal" had moeten volgen, ik spreek voor mezelf, ik wil weten wat mijn hond me vertelt, dus we gaan er voor! Bedankt Hilde, tot binnenkort!

Ik kan Hilde heel sterk aanraden, zelfs nog voor je een pup in huis haalt! "Leider zijn werkt!"


Hilde De Schepper// Baasje Saffine

Hilde is iemand die het omgaan met honden net iets anders aanpakt. Geen trucjes aanleren maar de hond leren begrijpen en zijn taal leren spreken zodat je samen kan leven en hij je als zijn leider accepteert.

Marc Selis

Zeer deskundig advies

Johan Darras