Sluiten

Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden
Home / Tips

Tips

Ik vind het belangrijk om mijn kennis te delen met anderen. En wanneer informatie betrekking heeft tot elke hond ongeacht ras of leeftijd, dan is het vrij simpel om die kennis door te geven. Daarom dat ik ze  gewoon op mijn site zet voor jullie. 

 

Problemen oplossen

Sommige problemen komen zoveel voor en zijn soms zo gemakkelijk op te lossen, dat ik besloten heb hier alvast enkele tips te geven. 

Uiteraard kan ik je niet garanderen dat deze tips ook echt in jouw situatie zullen helpen, omdat elke hond weer anders is. Maar in het gros van de gevallen zal je al heel ver komen als je toepast wat ik je hier voorstel. Indien deze tips toch niet voldoende blijken te zijn, geef het dan niet op, maar neem contact met mij op. Elk probeem is immers op te lossen!

Voeding en gedrag

Dat de voeding die een hond krijgt zijn gedrag beinvloedt in het dagelijkse leven, is iets waar mensen steeds weer van opkijken. Nochtans is dit niet zo verwonderlijk als we er eens beter over nadenken. Ook wat wij eten en drinken verandert ons gevoel en dus ook ons gedrag. Denk maar eens mee: van koffie kunnen we meer energie krijgen, zelfs hyper worden, kamillethee geeft juist rust, (pure) chocolade geeft ons een instant goed gevoel. Vettig eten maakt ons dan weer lui en soms ook prikkelbaar, waar een frisse groentenschotel ons juist extra energie geeft. 

Welke voeding jouw hond juist hyper of rustig maakt is dus heel nuttig om te weten. 

 

Ook de moeite

Omdat mijn leven verweven is met honden is het ook logisch dat ik dagelijks interessante dingen tegenkom. Ook dat wil ik graag delen met jullie. 

Ook de ervaringen die ik zelf had met mijn honden en die jullie verder kunnen helpen wil ik hier graag delen.

Dus zeker de moeite om even te gaan kijken