Wij gebruiken cookies niet alleen om onze honden te belonen, maar ook om onze website goed te doen werken.

Akkoord

Sluiten

Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden
Home / Over Hilde / Mijn dieren

Mijn dieren

De honden in mijn leven


Behalve Harley, de enige hond die ik echt als puppy kocht, zijn alle honden die ik ooit in mijn leven had, afkomstig uit asielen of bij ons terecht gekomen omdat ze anders moesten inslapen.

Regelmatig heb ik (tijdelijk) honden in huis die door anderen opgegeven zijn en de stempel “beter inslapen, niets meer aan te doen” opgeplakt kregen. Ik ben er zeker van dat ELK probleem opgelost kan worden, omdat het niet de hond is die fout is, maar de opvoeding die hij kreeg. Maar omdat blijkbaar niet iedereen (ook niet elke therapeut) de kennis of de wil heeft om de hond een nieuwe kans te geven, probeer ik zoveel mogelijk honden te begeleiden naar een nieuw leven.

Ik kan uiteraard niet alle honden die ik zo in huis had hier gaan voorstellen, dat zijn er immers meer dan 300 tot nu. Maar ik wil jullie wel kennis laten maken met de honden die heel veel jaren bij ons zijn gebleven. Ook zij (behalve Harley) waren afgeschreven door hondenkenners, maar hebben achteraf bewezen dat de mens het fout had. Zij hielpen, of helpen me met de heropvoeding van honden en mensen en worden ALTIJD als iedereen beschreven als echte schatjes laugh. Steeds weer hoor ik van mensen rondom mij dat ik toch maar “chance” heb met zulke lieve en brave honden. Gelijk hebben ze: wij hebben veel “chance” met elkaar.

De andere dieren die bij ons wonen kan je terugvinden in "den Hof van Hilde"

Hieronder de honden die bij ons gebleven zijn en die jullie vast wel kennen :

Harley

Harley (+) (bearded collie): Iedereen kende hem, doordat hij mijn hond was toen ik bekend werd op TV.  Hij is spijtig genoeg op 14 augustus 2007 overleden. Hij is 11 jaar oud mogen worden en ik heb ongelooflijk toffe tijden beleefd met hem. Hij was de inspiratie voor mijn boek "De Ideale Hond" en speelt een hoofdrol in mijn boek "Anton en Harley", hij vertelt hierin aan kinderen wat honden wel en niet leuk vinden en hoe ze veilig kunnen samenleven. U kon hem ook samen met mij aan het werk zien in een aflevering van De Hondenfluisteraar. Hij deed toen zijn job bij de mannen van Get Ready. Ook al is hij er nu al een tijdje niet meer, toch heeft hij nog steeds een plekje in mijn hart. Minstens één keer per dag valt zijn naam nog bij ons thuis. Het verdriet is uiteraard gesleten, maar de herinneringen blijven ons bij. 

Kato

Kato (+) (kleine mix) :  Haar heb ik uit het asiel in Weelde meegenomen. Het was toen een blafgraag hondje en wilde elke hond aanvliegen, de kans dat ze een nieuwe thuis zou krijgen was dus zeer klein. Ze was niet echt geinteresseerd in mensen en wist niet wat spelen was. Maar al na korte tijd was ze het meest volgzame hondje dat ik ooit heb gehad. Ze was sterk op mij gericht en aanvaarde alles wat ik besloot voor het gezin. Een nieuwe mens op bezoek? Alweer een probleemhond in huis? Het was haar allemaal om het even. Ze stond me steeds bij om de nieuwe honden op hun gemak te stellen en ze te laten zien dat er meer was in het leven dan agressie en angst. Lekker samen op pad gaan bijvoorbeeld en daarna samen relaxen, dicht bij elkaar. Ze ging overal met mij mee naartoe, verkende dagelijks het bos met mij en was blij wanneer ik haar er weer eens bijhaalde om een bange of agressieve hond te helpen. Maar ook mee naar kinderen (scholen) en ouderen (met dementie), om hen een middag hondengeluk te brengen, vond ze gezellig om te doen.

Ondertussen is ze op 19-jarige leeftijd overleden.  Ook zij heeft me  heel veel bijgebracht. Elke hond is weer uniek en kan de mens wat leren, dus...

Zij is aan bod gekomen in mijn boek "Hond en Kind", maar diegenen die goed opletten zijn haar ook tegengekomen in mijn boek "Anton en Harley". Bovendien hebben de trouwe lezers van Gazet van Antwerpen  regelmatig over haar avonturen gelezen in mijn wekelijks column. Natuurlijk is ook zij een hele inspiratiebron en geweldig fotomodel geweest voor mijn  boek "De ideale baas".

Lola

Lola (mix Jack Russell/teckel) :  Zoals je al kan vermoeden, bij het lezen van de rassen waaruit dit hondje geboren is, een pittige dame. Klanten van mij konden dit hondje niet houden omdat ze extreem vocht met de andere hond des huizes.  Daarom nam ik haar mee met de bedoeling om haar te leren omgaan met honden en haar dan te herplaatsen. Maar dat was zonder mijn man gerekend. Hij werd verliefd op dit hondje en smeekte me om haar te houden. En wat doet een liefhebbende echtgenote dan? ... Natuurlijk vond ik haar ook een leuk hondje, maar in feite was ik eerder op zoek naar een grotere hond. Lola was dus niet echt wat ik in eerste instantie had bedacht. Maar haar karakter is gewoon super. Ondertussen kan ze heel goed met honden overweg. Ze helpt me bij mijn werk met agressieve en angstige honden. Ze ontvangt elke logeerhond met haar niet opdringerige enthousiasme en nodigt ze allemaal uit tot spelen om zo het ijs te breken. 

Lola heeft wel een serieuze drang naar jagen, waardoor ze niet altijd overal los kan lopen, maar ze heeft wel netjes geleerd zich niet langer meer op te winden over vogeltjes, muisjes, konijntjes, enz... Omdat ze heel veel energie heeft gaat ze regelmatig mee naast de fiets. Genieten geblazen! 

Ook Lola komt regelmatig voor in mijn  boek "De Ideale Baas". Ze is immers een leuk voorbeeld en heel fotogeniek. 

Siska

Siska (Border Collie) : Zij kwam bij ons omdat ze extreem neurotisch gedrag vertoonde en ze anders moest inslapen. Ze kefte en viel uit bij elke beweging en geluid, maar liep ook rondjes zonder stoppen, zelfs als haar pootjes al bloedden. Het heeft serieus wat bloed, zweet en zelfs tranen gekost, om haar hersenen te herprogrammeren, maar ondertussen is Siska een hele fijne hond om in huis te hebben.

Ook bij haar was het de bedoeling om haar uiteindelijk te herplaatsen, zodat ik plaats zou hebben om weer nieuwe honden te helpen. Maar omdat ze dreigde te hervallen in haar oude gedrag bij herplaatsing, is ook zij uiteindelijk bij ons gebleven. Ondertussen zouden we haar niet meer kunnen missen, het is zo’n schat van een hond. Ze is de ideale “tante Siska” wanneer klanten langs komen met hun pup voor de socialisatie. Ze is speels, vriendelijk en zeer werklustig.
Maar ze heeft ook heel veel beweging en een zeer consequente baas nodig, anders hervalt ze in het neurotische lopen, keffen en uitvallen. Gelukkig kunnen wij haar dat bieden, waardoor ze een lekker en leuk leven gekregen heeft.