Sluiten

Sfeerfoto honden
U bent hier: Home / Over Hilde

Over Hilde

Therapie - Opvoeden - Trainen - Begrijpen - Boeken

Je bent op zoek naar een echte specialist?

Iemand met veel praktische ervaring.

Die antwoorden heeft op je vragen.

Een echte hondenkenner, die jou kan helpen met jouw problemen.

En die je de juiste kennis kan geven.

Maar, hoe vind je die?

 • Door op een rijtje te zetten wat belangrijk is voor jou.
 • Kijk dan bij wie je de meeste punten kunt afvinken op je lijst.

Ik vat even samen wie ik ben en wat ik kan. Dan kan jij beginnen met afvinken zodat we kunnen gaan samenwerken.

Schrik niet hé, want mijn leven draait rond honden, dus het kan wat veel zijn om te vatten.

Ok, hier gaan we...

Dit ben ik

 • Honden-madam in hart en nieren.
 • Maar vooral ook mensen-madam.
 • Al wat ouder (van 1964), ook een pak wijzer dus.
 • Ik heb de neiging om rechtuit te zijn en er geen doekjes om te winden. Wil je mijn mening over iets als specialist met honden, dan geef ik die zonder omwegen. Wanneer je me niets vraagt, zal je me ook niet horen. Want elke mens mag zijn mening hebben.
 • Ik ben zelden tegen iets, ik ben eerder voor iets.
 • Ik hou van inspirerende quotes en gebruik ze ook dagelijks omdat ze vol waarheid zitten.
  Mijn favorieten zijn:
  • "Als je blijft doen wat je deed, dan hou je de hond die je had"
  • "Mijn recht stopt wanneer het recht van de hond begint"
  • "Goede keuzes maak je door ervaring en ervaring krijg je door foute keuzes"
  • "Succes begint wanneer anderen opgeven en jij doorgaat"

Zo is het begonnen

Vanaf mijn 13de nam ik dieren (vooral honden) met problemen mee naar huis, mijn ouders waren er niet altijd even blij mee, maar daar heb ik me niet echt iets van aangetrokken. Want ik wou veel bijleren en goed doen voor de dieren die in de steek werden gelaten door de mens.

Vanaf mijn 21ste haalde ik honden die niet meer herplaatsbaar waren uit het asiel en hielp hen terug stabiel te worden, zodat ze toch een nieuwe thuis konden krijgen.

Ging niet vanzelf goed, maar al snel leerde ik uit mijn fouten. Elke beet leerde me hoe het niet moest. Elke hond die herplaatst kon worden maakte me gelukkig en slimmer.

Veel ervaring opdoen, dat was het doel

Ondertussen heb ik al vele honderden honden in huis gehad en herplaatst. Wanneer een therapeut/trainer zei dat een hond beter kon inslapen, dan werd het voor mij pas interessant. Die zou ik juist terug stabiel maken. En het lukte ook telkens weer.

Een deel van die honden zijn herplaatst als hulphonden voor mensen met een handicap. Ook mijn eigen honden zijn altijd honden geweest die niemand meer wou hebben. De rest van de honden zijn herplaatst bij mensen die eerst van me leerden hoe ze een hond stabiel kunnen houden. Stuk voor stuk succesverhalen. Er was immers niets mis met de honden, wel met hun opvoeding (of het gebrek er aan).

Opleidingen volgen, was altijd al mijn hobby, dus ging ik leren , leren, leren. En ik ben blijven leren. Ik heb nu ook andere hobby’s, maar mijn motto blijft : een dag niets geleerd is een dag niet geleefd.

Zo heb ik niet enkel geleerd over het trainen van honden. Ik volgde ook een deel van de opleiding tot dierenarts. Ik wou geen dierenarts worden, maar wilde wel kennis opdoen. Dat komt nog steeds dagelijks van pas.

Ondertussen ben ik kynoloog, hondentrainer, voedingsspecialiste en hypnotherapeut, zodat ik angsten en onzekerheden bij de baas kan weghalen. Want stabiele mensen hebben stabiele honden.

Maar toch is de beste leerschool het dagelijkse leven. Geen enkele opleiding heeft me zoveel geleerd als de honden die bij me woonden. Met vallen en opstaan en zo af en toe met een wondje hier en daar.

Om honden te kunnen helpen moet ik ook geld verdienen.
Dat heb ik zeventien jaar gedaan als hondenkapster. Ik werkte toen enkel met honden die nergens anders welkom waren. Honden met zware problemen zoals agressie, extreme angsten, neurotisch gedrag, waren mijn dagelijkse klanten.

Mijn doel was, de honden van hun problemen afhelpen. En ze verzorgd naar huis laten gaan. Eens die honden over hun problemen heen waren gingen ze naar andere kappers, zodat ik weer plek had om nieuwe honden een beter gevoel te geven bij verzorging. Dit was een fantastische leerschool. Honderden honden heb ik zo geholpen.

Ondertussen bleef ik honden die opgegeven waren in huis nemen, rehabiliteren en herplaatsen, wat weer veel geld kostte natuurlijk.

Meer en meer mensen vroegen mij om raad wanneer het niet zo goed ging met hun hond.

Toen werd ik bekend in de media

Mijn reputatie maakte dat ik aangesproken werd om een tv-programma te maken voor VT4 – De Hondenfluisteraar. Ze zochten een dame die wist waar ze mee bezig was en niet op haar mondje gevallen was.

Dit maakte mij bekend bij een groter publiek.

Een geschenk uit de hemel, want hierdoor kon ik ook echt wat gaan verdienen met het helpen van mensen en honden. Het kapsalon heb ik gesloten en ik ben verder gegaan als echte therapeute. Het geld wordt gebruikt om weer andere dieren te helpen.
Mijn droom is werkelijkheid geworden.

Ik kom ook nu nog regelmatig op TV, Radio en in de ‘boekskes’. Dit is niet mijn doel op zich, maar het is wel een mooie manier om mijn boodschap te blijven verspreiden.

Ondertussen heb ik al zes boeken geschreven, heb ik ontelbaar veel artikels geschreven voor tijdschriften, kranten enz. Jarenlang had ik mijn column in De Gazet van Antwerpen, enz. Momenteel ben ik vaste auteur voor het hondenblad 'Me and my Dog' en los ik hondenvragen op in Story.

En hier doe ik het voor

Ik ben er rotsvast van overtuigd dat elke hond een goede hond is en stabiel kan zijn. Het is aan de mens om er achter te komen hoe we hem zo ver krijgen en hem daar in te begeleiden.

Door bazen te leren hoe ze hun hond opvoeden en begrijpen ontstaat er een hechte band tussen hond en mens. Met wederzijds respect en vertrouwen. Zo kunnen we samenleven in harmonie.

Mijn ultieme droom is dat asielen voor honden niet meer nodig zijn. En dat mensen en honden kunnen samenleven zonder bijtincidenten of problemen. Met de juiste kennis en inzichten moet dat lukken. Ik ga er in elk geval voor. Dag na dag, hond na hond

Om mijn doel te behalen ben ik ook met enkele projecten gestart : De Snoezels zijn honden die worden ingezet bij mensen met dementie en Hilde’s Beestendoel VZW is er gekomen om nog beter honden te kunnen helpen.

Ik kijk er naar uit om samen te gaan werken aan jouw relatie met jouw hond.

Hilde

Ontdek hoe ik jou kan helpen

Good dog

Cookies

Wij gebruiken cookies niet alleen om onze honden te belonen, maar ook om onze website goed te doen werken.

Akkoord