Wij gebruiken cookies niet alleen om onze honden te belonen, maar ook om onze website goed te doen werken.

Akkoord

Sluiten

Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden
Home / Lessen / U leert...

U leert...

...ook meer over hoe een hond de beste verzorging te geven. 

Uw hond borstelen, wassen, tanden poetsen, ... het draagt allemaal bij tot een gezonde gelukkige hond.

Doordat ik jarenlang een hondenkapsalon heb gehad kan ik deze kennis perfect met u delen. In mijn kapsalon werkte ik vooral met honden die nergens anders terecht konden doordat ze te agressief, te angstig, of te neurotisch waren. Ik heb dus, door met deze honden te werken, heel veel ervaring kunnen opdoen met het oplossen van problemen bij de verzorging. 

Wat eet mijn hond het best?

Al vele jaren verdiep ik me in de voeding van de hond en de gevolgen daarvan, voor zijn gezondheid en voor zijn gedrag. Je kan al heel wat info vinden op deze site hierover, maar wanneer je nog meer wil leren of aangepaste raad wil voor jouw hond, dan is dat ook mogelijk. 

Moet ik ontwormen en hoe? Hoe zit dat nu met inentingen en wat zijn de gevolgen voor het gedrag van mijn hond?

Je krijgt hierover heel veel info van dierenartsen en van de pharmacy, maar wat de (ongewenste) gevolgen voor de gezondheid en het gedrag van je hond zijn, daarover hoor je bijna niets. Klopt al die info wel? In veel gevallen niet. Daarom is het heel belangrijk om niet zomaar klakkeloos aan te nemen wat standaard verteld wordt. Regelmatig organiseer ik lezingen over de gevolgen van al deze vaccinaties, medicijnen enz. op het gedrag van je hond. De medische toelichtingen hierbij worden dan gegeven door dierenartsen die zich hier verder in bekwaamd hebben. Dus nee, ik ben geen dierenarts en ik zal nooit de taken van de dierenartsen op me nemen, maar ik breng je wel in contact met andere waarheden. 

Hoe til ik mijn hond het beste op? Hoe voorkom ik stresstoestanden bij de dierenarts en hondenkapper?

Op deze en nog veel andere vragen kan ik je het antwoord geven.