Wij gebruiken cookies niet alleen om onze honden te belonen, maar ook om onze website goed te doen werken.

Akkoord

Sluiten

Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden
Home / Lessen / Puppylessen

Puppylessen

Waarom

Nog steeds hoor ik mensen zeggen dat pups tot 12 weken binnen moeten blijven wegens de risico's op ziekten. Niets is minder waar. Uiteraard is het niet aangeraden om met pups op plaatsen te gaan wandelen waar eventueel zieke honden zijn en waar veel onbekende honden samenkomen. Maar door de pup binnen te houden benut u de socialisatieperiode van de hond niet. Deze periode loopt immers tot ongeveer 12 weken. Wanneer uw pup nu niet leert met de wereld om te gaan zal hij later (pas zichtbaar vanaf de puberteit) problemen ontwikkelen.

Een pup ontwikkelt en leert razendsnel, dit moet je dus zo positief mogelijk gebruiken. Tijdens de lessen die je volgt komt uw pup enkel met stabiele, gezonde volwassen honden in contact, waardoor geen gevaar bestaat op overbrenging van ziekten.

 

Wat

Tijdens deze lessen leer je hoe je de opvoeding van de pup best aanpakt de eerste weken en maanden van zijn leven. Er wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het leven van een pup. Socialisatie, zindelijkheid, gewenning aan de lijn, alleen leren zijn, rustig slapen tijdens de nacht, omgang en spel met mensen en met andere honden, wat doen bij bijten in lichaamsdelen, aan meubels , enz...

Deze lessen leggen een stevige basis voor de verdere opvoeding van uw hond. Daardoor worden problemen in de toekomst voorkomen.

Te weinig mensen beseffen dat het opvoeden van een pup veel meer is dan het aanleren van trucjes. De aanpak de eerste maanden in het leven van de hond zal maken of de hond later rustig, kalm en aangenaam is in alle omstandigheden. Hij leert de regels voor een leven in onze mensenwereld kennen. Wanneer deze basis niet goed gelegd is kunnen problemen, zoals angst, niet alleen kunnen zijn, agressie naar mensen en honden, onrust, weglopen, vernielzucht, enz. de kop opsteken vanaf de puberleeftijd.

Naast alle nuttige informatie die jij als baas krijgt gaan we ook echt aan de slag met de pup zelf. 
Volgende punten komen uitgebreid aan bod.

Bepaling van het karakter van de pup
We kijken altijd welk karakter de pup heeft. Dit zal mee bepalen hoe de hond zich verder ontwikkelt. Jij kan dan ook bij de opvoeding rekening houden met deze karaktertrekken, waardoor de pup de juiste begeleiding krijgt.

Socialisatie met mensen en dagelijkse dingen
We gaan ook echt dingen doen in de praktijk met de pup. Jij leert hoe je best handelt wanneer jouw pup angstig of stressvol reageert in bepaalde situaties. Jouw pup moet immers nu leren hoe te reageren wanneer iets nieuws in zijn leven komt. Doe je dit onvoldoende dan kan je hond later extreem veel blaffen, angst hebben, agressie vertonen, enz...

Socialisatie met honden
Tijdens de puppylessen wordt de pup in contact gebracht met stabiele volwassen honden, zodat hij leert hoe met honden om te gaan. Ikzelf opteer er voor hiervoor volwassen honden te gebruiken, omdat ik er van overtuigd ben dat de ene pup de andere niet kan opvoeden, de pups moeten immers zelf alles nog leren. Wat niet wegneemt dat pups ook samen mogen spelen uiteraard.

Socialisatie met dieren 
Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om zijn pup in korte tijd met allerlei dieren in contact te brengen. Nochtans is dat de beste manier om problemen later te voorkomen. Ik heb heel wat dieren ter beschikking om mee te werken. Honden, katten, paarden, ezels, pony's, kippen konijnen en ook geiten. Allemaal dieren waar honden mee moeten leren omgaan op jonge leeftijd zodat deze dieren later geen angst, agressie of jachtgedrag uit zullen lokken. 

Zindelijkheid
Je leert alles over wat wel en niet te doen om jouw pup zo snel mogelijk zindelijk te maken, ook het aanleren van een eigen plasplek komt aan bod.

Alleen slapen, alleen thuis zijn
Verlaatangst, blaffen, vernielen, enz... tijdens de nacht of bij het alleen zijn kan je voorkomen. Met de juiste aanpak is dat niet eens zo moeilijk.

Rustig zijn in de auto
Nu je pup al aanleren hoe een autorit moet verlopen zal jullie later veel stress besparen, zodat je hond overal mee naartoe kan genomen worden.

Bijtgedrag / vernielgedrag van de pup
Happen en lichtjes bijten doen alle pups wel eens. Maar wanneer de pup vanalles vernielt of wanneer uw armen en benen beschadigd worden is er iets fout aan het lopen. Dit is NIET normaal en moet op een gepaste manier voorkomen/opgelost worden.

Angstige momenten in het leven van de pup
Elke pup vindt al eens iets spannend of heeft al eens angst. Of je hond op latere leeftijd ook nog angst zal hebben voor deze situatie hangt af van hoe jij als baas reageert in deze omstandigheden.

Jij stelt jouw specifieke vragen
Elk gezin en elke hond is uniek, dus ook de vragen die jij hebt zijn uniek. Stel je vragen gerust tijdens de lessen, dan wordt alles je snel duidelijk. 

Wanneer

Indien je wenst kan je zelfs al een les nemen voordat je de pup ophaalt bij de fokker. Je kan dan al leren wat te doen de eerste dag, nacht of week. 

Vanaf de eerste dag dat de pup bij je thuis komt leert hij nieuwe dingen. Het is aan jou om te voorkomen dat hij iets fout aanleert. Jij moet direct beginnen met socialisatie, zindelijkheid, alleen kunnen blijven, bench aanleren, aan lijntje lopen enz., enz.... Heel veel werk dus. 

In vijf lessen leer ik jou alles wat je moet weten om jouw pupje door de eerste maanden te helpen, op weg naar de puberteit. Jij krijgt inzicht in het karakter en gedrag van jouw pup.  Jij leert goed spel te herkennen en hoe jij van je hond een rustige stabiele hond maakt.

Enkel mogelijk na telefonische afspraak: 0476 263 789 (best tussen 8 en 10 uur)

Prijs : 200€ voor 5 lessen van 1 uur.