Wij gebruiken cookies niet alleen om onze honden te belonen, maar ook om onze website goed te doen werken.

Akkoord

Sluiten

Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden
Home / Lessen / Groepslessen

Groepslessen

Verschil tussen deze groepslessen en de hondenschool

Deze groepslessen verschillen heel erg van lessen die je op een hondenclub of -school kan volgen. Uiteraard heb ik niets tegen deze clubs, integendeel. Ik kan het alleen maar toejuichen wanneer hondenvrienden samenkomen en tijd doorbrengen met hun honden, samen honden trainen kan heel leuk zijn.

Maar soms is het (nog) niet zo leuk om naar de club te gaan, wanneer jouw hond geen aandacht voor jou heeft, niets bij leert, agressie of stress vertoont. Misschien heb je er zelf geen behoefte aan om wekelijks naar de club te gaan om samen de commando’s te trainen. Of deze soort van gehoorzaamheid is niet wat je zelf voor ogen had. Iedere baas en hond is immers anders. 

Wanneer je niet zozeer de hond wil trainen op een veld, maar eerder zelf kennis wil opdoen zodat je de opvoeding kan integreren in het dagelijkse leven en kan trainen wanneer het jezelf uitkomt, zonder verdere hulp nodig te hebben, dan zijn deze groepslessen een goede oplossing. Hier worden geen honden, maar mensen getraind. Jij krijgt alle kennis om zelf je hond op te leiden tot een rustige stabiele hond zonder problemen, waar je overal mee kan komen zonder stress of overlast.

 

Leiderschap

Succes begint waar anderen opgeven en jij doorgaat.

De baas van je hond zijn is meer dan hem dagelijks eten geven en hem graag zien. Je hond zoekt iemand die hem door het leven leidt. De leider zorgt voor veiligheid, stabiliteit en respect onderling. Dit bekom je niet door je hond zijn zin te laten doen en dan boos of teleurgesteld te reageren wanneer alles fout loopt. 


Een goede leider leert zijn hond wat de regels zijn van het leven. Hij geeft hem een opvoeding zoals wij ook onze kinderen een opvoeding geven. Je hond enkel trucjes leren is niet voldoende. In feite heb je als leider dezelfde rol als een mama of papa voor een kind. Je leert hen wat wel een niet bij het leven hoort, respect te hebben voor de omgeving en je laat hen weten dat jij alle problemen zal oplossen. 


Een voorbeeld : Wat doe je wanneer een hond rondloopt en piept omdat hij stress heeft?
Zeg je dat hij moet zitten? Als hij goed getraind is zal hij dit doen, maar is zijn stress hiermee ook verdwenen? Uiteraard is jouw probleem in dit geval wel opgelost, je hond loopt niet meer rond. Maar je hond voelt zich hierdoor niet echt beter, zijn probleem is niet opgelost. Hij zit nu wel, maar voelt nog steeds de stress.
Misschien kan hij zelfs niet blijven zitten omdat de stress hem tot bewegen aanzet. Misschien word jij dan wel een tikje geirriteerd omdat de hond niet voldoende gehoorzaamt? Hierdoor zal de hond nog meer stress krijgen uiteraard.
Een goede leider zal er voor zorgen dat de hond niet langer stress heeft. Of de hond dan zit, ligt of staat doet er in feite niet zoveel toe. De hond voelt zich rustig, piept niet en zal niet langer rondlopen of springen. Dit is het verschil tussen trainen en opvoeden.


Trainen is absoluut praktisch en soms zelfs noodzakelijk, maar het is in veel gevallen niet de oplossing voor het probleem van de hond. Je kan er ook voor kiezen het probleem van je hond op te lossen, automatisch is dan ook jouw probleem opgelost. Dat doe je door de leiding te nemen.

Leiderschap heeft absoluut niets te maken met roepen, tieren, slaan, tegen de grond drukken of boos eisen wat je wil. De leider zijn is je verantwoordelijkheden nemen en er alles aan doen (op een hondvriendelijke manier) om je hond zonder problemen te laten leven. Dit heeft trouwens niets te maken met koekjes geven bij goed gedrag en slecht gedrag negeren. Dit heeft alles te maken met je hond leren hoe in het leven te staan.

In de lessenreeks leiderschap zien we:

 • Hoe stop je manipulatie van de hond?
 • Wat is leiderschap?
 • Hoe word je de leider?
 • Hoe stop je slecht gedrag?
 • Hoe los je problemen op?
 • Hoe zorg je voor rust in je hond ? (vb alleen kunnen zijn, in de auto, op een terras, enz…)
 • Hoe zorg je er voor dat je hond niet langer trekt aan de lijn?
 • Wat is jouw invloed op je hond?

Zo verloopt het praktisch :

 • 10 lessen van 1 uur. daarna 30 minuten mogelijkheid tot vragen stellen.
 • Elke week op zelfde dag en uur les. 
 • Eerste vier lessen brengt niemand een hond mee, daarna wel.
 • Elke les wordt 1 onderdeel uitgelegd en krijgt u opdrachten voor komende week.
 • Haalbaar voor iedereen, u wordt geleidelijk beter in het nemen van de leiding.
 • Op het einde van de reeks hebt u alle informatie om al uw problemen aan te pakken.
 • Al vanaf de eerste les ziet u verbeteringen in het gedrag van uw hond. 
 • De laatste les gaan we in groep wandelen, zonder problemen. 

Voordeel : de groep helpt en motiveert.

Prijs : U betaalt 195€  voor de 10 lessen van 1.5 uur, elke persoon die samen met u op hetzelfde moment inschrijft betaalt slechts 90€ voor de lessen.   

Volgende lessenreeks leiderschap : Kijk even in de agenda   

Inschrijven doe je via mijn webwinkel

 


Wil u op de hoogte gehouden worden over de reeksen / workshops die ik zelf organiseer, kijk dan regelmatig eens op mijn site of meld u aan op mijn facebook.

Trainer

Een hond die weet wat je bedoelt wanneer je hem iets vraagt is leuk om mee samen te leven. De basiscommando’s kunnen er ook voor zorgen dat je hond veilig is. Je kan immers zijn leven redden door hem duidelijk te maken dat hij moet komen als een auto hem dreigt te overrijden. Ook wanneer je hond weet wat blijf, plaats, los, enz. betekent kan dat heel nuttig zijn. 
Maar het is vooral heel leuk om je hond iets te kunnen leren en er voor te kunnen zorgen dat hij ook onder alle omstandigheden luistert. Je bouwt aan de band met je hond wanneer je hem iets aanleert. Zeker wanneer jij weet hoe je het moet doen en hem zover kan krijgen dat hij altijd luistert, waar en wanneer ook.

In deze lessenreeks zien we: 
• Hoe leert een hond? 
• Hoe leer je een nieuwe oefening aan?
• Hoe verbeter je een oefening zodat je hond altijd luistert?
• Wat doet straf en belonen met je hond? Wanneer gebruik je het, of juist niet?
• Hoe leer je : hier, blijf, plaats, los, apport, zit, liggen, en alle andere commando’s die jij hem wil leren. 
• Hoe gebruik je hulpmiddelen bij training?

Zo verloopt het praktisch :

 • 8 lessen van 1 uur.
 • Elke week op zelfde dag en uur les. 
 • Geen lessen op een veld, maar gewoon binnen
 • De baas doet effectief een uur lang kennis op. Zo kan je thuis oefenen.
 • Niet wachten tot een ander klaar is, maar echt een uur lang zelf bijleren. 
 • Eerste drie lessen brengt niemand een hond mee, daarna wel na overleg.
 • Elke les wordt 1 onderdeel uitgelegd en krijgt u opdrachten voor komende week.
 • Haalbaar voor iedereen, u wordt geleidelijk beter in het trainen van uw hond.
 • Op het einde van de reeks hebt u alle kennis om uw hond alles aan te leren.
 • Al vanaf de eerste les kan u aan de slag. 
 • u zal ook met andere honden trainen om te ervaren hoe dat gaat. 

Prijs : U betaalt 160 € per persoon, voor de 8 lesuren

Volgende cursus trainer : Kijk even in de agenda

Inschrijven doe je via mijn webwinkel

Wil je op de hoogte gehouden worden over de reeksen / workshops die ik zelf organiseer, kijk dan regelmatig eens op mijn site of meld je aan op mijn facebook.

Hondentaal

Nu we nog niet met grotere groepen samen in 1 ruimte kunnen zitten zal deze workshop online gegeven worden. 
Omdat jullie anders ook aan de hand van foto's en  filmpjes de uitleg zouden krijgen, is er in feite niets anders. Jullie zien het dan op jullie computerscherm (beeld is dus heel scherp) en kunnen gewoon lekker thuis blijven. Dit is een betere optie dan samen in 1 ruimte zitten met een mondmasker op. 

extra voordelen (enkel bij de online versie) :

 1. Je kan extra personen inschrijven voor slechts 90 €
 2. je kan extra oefenen via de speciale facebook-groep waar oefenfilmpjes gedeeld zullen worden, meer oefenen is meer leren !

Ik weet dat je er zin in hebt .... dus, gewoon doen..... en nu inschrijven  

 

Tijdens deze lessen krijgt u een massa filmpjes te zien. U leert de communicatie van uw en andere honden te herkennen. Daardoor zal u uw hond beter leren begrijpen en misverstanden weten te voorkomen. Door honden beter te begrijpen zal je stress en agressie kunnen vermijden. 

Uw band met jouw hond zal hier ook door verbeteren, omdat je hond merkt dat je hem begrijpt groeit het vertrouwen en zal je gemakkelijker je hond kunnen sturen. 

Veel problemen komen immers door onbegrip, door de mens meestal. 

Planning:
de lessen beginnen om 20.00 uur stipt en stoppen om 22.00 uur. in de facebook-groep kan je dan oefenen met de filmpjes die ik of jullie posten (4 weken aan een stuk)

We zullen meer leren over:

 1. Spel tussen honden (is het spel?)
 2. Hoe herken je stress?
 3. Hoe weet je of een hond te vertrouwen is, zich lekker voelt, angst heeft, enz...
 4. Hoe voorzie je agressie? 
 5. Hoe stop je agressie? 
 6. Hoe ziet een vriendelijke hond er uit? 
 7. Hoe zien honden jou of andere honden? 
 8. Hoe weet je of je hond iets echt fijn vindt?
 9. hoe zie je wat je hond van jou vindt?
 10. Enz.

Elke deelnemer mag filmpjes aanleveren van zijn eigen hond. Tijdens de workshop kunnen deze dan bekeken en besproken worden. Uiteraard moet het filmpje van degelijke kwaliteit zijn, goed belicht en moet de hond duidelijk te zien zijn. Filmpjes mogen hoogstens 5 minuten duren. Dus de interessantste stukken na elkaar monteren kan leuk zijn. Aanleveren van filmpjes kan per mail of via een link naar youtube. Laat wel even weten dat u een filmpje zal aanleveren.  

Deelnemers van eerdere workshops lieten me telkens weer weten dat ze voordien nooit geweten hadden dat hun hond zo veel  te vertellen had, gewoon omdat ze nooit eerder de lichaamstaal van hun huisdier begrepen hadden. deze taal leren zal zorgen voor een betere band en verstandhouding. 

De plaatsen zijn beperkt en de workshops worden maximum 2 keer per jaar gegeven, dus als je er wil bij zijn, dan  NU inschrijven. 

 

Prijs :  195 € per persoon, elke extra persoon die samen met jou inschrijft 90€ (enkel bij de online lessen)

Volgende workshop Hondentaal : Kijk even in de agenda

Inschrijven doe je via mijn webwinkel

 

Wil je op de hoogte gehouden worden over de reeksen / workshops die ik zelf organiseer, kijk dan regelmatig eens op mijn site of meld je aan op mijn facebook.

 

Andere

Wil je op de hoogte gehouden worden over de reeksen / workshops / lessen / lezingen die ik zelf organiseer, kijk dan regelmatig eens op mijn site of meld je aan op mijn facebook.

Invloed van voeding en beweging op het gedrag van je hond

Leer  hoe je het gedrag en het gevoel van je hond kan verbeteren aan de hand van de juiste voeding en de juiste beweging. Deze informatie is een must voor iedereen die het leven van zijn hond aangenaam wil maken. 

In deze les zien we :

 • Welke stoffen maakt je hond zelf aan en beïnvloeden je hond zijn gedrag in de loop van de dag. 
 • Hoe kan je die stoffen sturen door beweging ?
 • Welke beweging maakt je hond rustiger of juist energieker?

 

 • Welke voeding heeft je hond nodig om zich goed te voelen? 
 • Welke  invloed heeft voeding op gedrag?
 • Waar moet je op letten bij het voeren van je hond om problemen (zowel gedragsmatig als voor gezondheid) te voorkomen
 • De informatie gaat over natuurlijke voeding en is niet bedoeld om bepaalde merken te promoten, het is gewoon heel nuttige info die elke hondenbaas zou moeten krijgen. 

Zo verloopt het praktisch :

 • Les van 1 uur.
 • Niemand brengt een hond mee. 
 • U krijgt heel praktische informatie waar u direct mee aan de slag kan.
 • Haalbaar voor iedere baas.
 • Belangrijk voor elke hond.

Prijs : U betaalt 15€ per persoon

Volgende les : Kijk even in de agenda

Inschrijven doe je via mijn webwinkel 

Wil je op de hoogte gehouden worden over de reeksen / workshops / lessen die ik zelf organiseer, kijk dan regelmatig eens op mijn site of meld je aan op mijn facebook.