Wij gebruiken cookies niet alleen om onze honden te belonen, maar ook om onze website goed te doen werken.

Akkoord

Sluiten

Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden Sfeerfoto honden
Nieuwe data lessenreeksen
Home / Mijn boeken

Mijn boeken

Al heel mijn leven ben ik zelf een boekenfan. Toen ik nog een kind was, schreef ik al graag korte verhalen en verslond ik boeken. Auteur worden leek me wel iets. Maar wie zat nu op Hilde haar boek te wachten? Tot ik een voorstel kreeg van Lannoo om eens mijn visie over honden op papier te zetten. Binnen de vier maanden lag mijn eerste boek (De Ideale Hond) in de boekhandel.  Al gauw moesten er herdrukken komen en werd mijn boek een bestseller genoemd. Mijn kinderdroom kwam uit!

Ondertussen zijn er nog drie boeken uitgebracht door Standaard uitgeverij. Qua uiterlijk zijn deze boeken absoluut van betere kwaliteit, deze keer moest het allemaal ook niet zo snel gaan. Maar qua inhoud zijn ze weer helemaal van mezelf, mijn stijl, mijn visie! 

Jij en je hond

"Samenleven zonder problemen"

Een hond: een vriend voor het leven waar we vriendschap en gezelligheid bij vinden, die op ons wacht wanneer we thuiskomen, mee op stap gaat als wij het willen en ’s avonds rustig aan onze voeten ligt te slapen. Wie wil dat nu niet? 

Maar… de realiteit ligt in vele gevallen helemaal anders: je kunt ook teleurgesteld  geraken in je hond, horendol van hem worden en zelfs angst van hem krijgen. 

Door hem beter te begrijpen en er achter te komen wat je hond ECHT nodig heeft kan je er voor zorgen dat je hond zich lekker in zijn vel gaat voelen en zal je problemen vermijden of zien verdwijnen.

Jij en je hond is voor jou als:

  • je je hond goed wil (her)opvoeden, zodat hij rustig, kalm en gehoorzaam wordt
  • je  wil ontdekken hoe je de problemen tussen jou en je hond kunt oplossen, door alles bijvoorbeeld eens door zijn ogen te bekijken
  • je een echte goede baas wil zijn voor je hond met onderling vertrouwen en respect. 

Aan de hand van duidelijke voorbeelden en verhalen uit mijn dagelijkse leven geef ik je inzicht in “jouw hond” en wordt je eindelijk de baas waar je hond van droomde.

Mijn boeken kan je bestellen via  mijn webwinkel.

De ideale hond

Dit is mijn eerste boek. Ik schreef het omdat ik de ogen van de hondeneigenaren eens wilde openen. Heel veel mensen hebben al een massa boeken gelezen, maar al deze boeken gaan uit van rassen en van ideale omstandigheden. Wanneer je een hondenencyclopedie  leest wordt vooral over het uiterlijk van de hond geschreven en lijkt elke hond geschikt voor iedereen. Moeilijk dus om een hond aan de hand van deze informatie te kiezen of om je eigen hond te doorgronden.

Daarom schreef ik dit boek. Ik leg uit hoe je op een andere manier naar honden kan gaan kijken. Wanneer  je het wezen "hond" beter begrijpt kan je een betere keuze maken, of kan je problemen met je eigen hond beter begrijpen en oplossen. 

Ik beoordeel honden niet zozeer op uiterlijk, maar eerder aan de hand van karakter en type.

Door dit boek leer ook jij anders naar honden te kijken. Een massa fabeltjes die hun eigen leven zijn gaan leiden onder de hondenmensen worden ontkracht en uitgelegd. Nog te veel worden stellingen en weetjes klakkeloos aangenomen en doorverteld, zonder echt te weten of wat men hoort vertellen ook waarheid is. Honden zijn hier de dupe van. 

Dit boek is echt bedoeld om mensen inzicht te laten krijgen in hun eigen of toekomstige hond. 

De afgelopen jaren zijn enkel goede reacties verschenen, waar ik heel blij mee ben. Mensen vinden het een boek vol nieuwe weetjes die ze nergens eerder gelezen hebben (was ook de bedoeling!). Maar vooral wanneer ik hoor dat mensen het vinden lezen als 'een roman' ben ik heel blij. Want ook dat had ik voor ogen. een boek dat je eens niet aan de kant legt met de smoes "De rest lees ik morgen wel", maar een boek waar je blijft in doorlezen tot de laatste bladzijde. 

Na het lezen van dit boek besef je dat ook je eigen hond "De Ideale Hond" is. Tijd dus om aan de slag te gaan met de tips uit mijn andere boek : "De Ideale Baas" , zodat jouw hond ook trots op jou kan zijn. 

Mijn boeken kan je bestellen via  mijn webwinkel.

De ideale baas

Na mijn allereerste boek, dat vooral over de hond ging, werd me veel gevraagd wanneer ik eens een boek ging schrijven waarmee elke hondenbaas kon leren het allerbeste uit zijn hond te halen. Ik beweer immers dat elke hond een leuke, vriendelijke, rustige en probleemvrije hond kan zijn wanneer de baas er juist mee omgaat. 

Daarom dit boek. Ik geef jullie bruikbare tips om je eigen hond rustig, kalm en volgzaam te maken. De focus ligt volledig op de baas, op jou dus... Hoe doe je dat dan? Hoe zorg je er voor dat je hond geen overlast geeft of je arm niet uit je schouder trekt tijdens het wandelen? Hoe zorg je er voor dat je hond niet meer opspringt, mensen en kinderen respecteert, niet overmatig blaft of je spullen niet vernielt, enz...?

Niet enkel wanneer je al problemen hebt is dit boek nuttig, maar ook om problemen te voorkomen. Een hond die samenleeft met een baas die weet hoe het moet, is een gelukkige hond. Gedaan met alle stress, voor beide partijen. 

Nu het boek al een tijdje te verkrijgen is, krijg ik heel veel reacties toegezonden. En regelmatig schrijven mensen "Ik had het boek moeten lezen voordat ik mijn hond kocht, dan had ik vanaf het begin kunnen genieten van mijn hond" of " Ik heb het boek in 2 avonden uitgelezen, het leest zeer gemakkelijk". 

Na het lezen van dit boek, kan je "De Ideale Baas" zijn voor je hond. Wil je meer weten over je hond en zijn karakter? Lees dan ook "De Ideale Hond".

Mijn boeken kan je bestellen via mijn webwinkel

Hond en kind

Ik kan er zo boos om worden, wanneer kinderen gebeten worden door honden. Niet boos op de kinderen, niet boos op de hond, maar op de volwassenen die het hebben laten gebeuren. Het klinkt grof, ik weet het. Maar toch stel ik de volwassenen verantwoordelijk, Zij zijn het die honden en kinderen bij elkaar brengen. Waarom verdiepen ze zich hier dan niet eerst in? Wanneer ik zie hoeveel fouten er gemaakt worden bij de keuze van de hond en bij de opvoeding van zowel kind als hond, dan verwondert het mij dat we niet meer krantenberichten lezen over zware incidenten. 

In dit boek zet ik alles wat je moet weten om kinderen en honden veilig met elkaar te laten omgaan eens op een rijtje. Het boek is een leidraad voor ouders, grootouders, opvoeders en al wie met honden en/of kinderen samenleeft. 

Meermaals krijg ik de opmerking dat de titel niet goed gekozen is. Na het lezen vinden mensen immers dat ik hen heb opgevoed en niet de kinderen of de honden. Natuurlijk, dat is ook de bedoeling. Ik wil volwassen mensen uitleggen hoe ze een hond veilig kunnen houden en maken. In feite moet je geen kinderen hebben om uit dit boek veel te leren. 

Wanneer je weet hoe je op een vriendelijke manier de leiding neemt over een hond, welke commando's een hond moet kennen om hem te kunnen sturen, dan krijg je een hond die respect voor je heeft. Daarnaast is het ook belangrijk dat je aan je hond kan zien of er een probleem zit aan te komen. Dus moet de baas leren hoe hij kan zien wanneer een hond bang, gestresst is enz. De baas moet ook kunnen zien wanneer een hond zal bijten, want een hond bijt NOOIT zonder te verwittigen, alleen herkennen mensen zelden deze verwittigingen. 

Daarom schreef ik dit boek. Volwassenen leren de basis op een leuke manier aan. Bovendien lees je ook over hoe kinderen en honden veilig samen te laten leven.

Kinderen kunnen dan weer veel opsteken van het boekje "Anton en Harley". Hier leren zij op een speelse manier hoe ze met honden moeten omgaan om veilig te zijn. 

Mijn boeken kan je bestellen in mijn webwinkel

Anton en Harley

Het heeft geen zin om tegen kinderen honderd keer te zeggen dat ze van de hond moeten afblijven. Zo lang ze niet begrijpen waarom dat is, zullen ze steeds weer hun eigen zin doen. Wie beter dan de hond zelf kan hen vertellen wat hij wel en niet leuk vindt? Vanuit deze redenering wilde ik een boekje schrijven voor kleine kinderen. Het moest voorgelezen kunnen worden aan kinderen vanaf drie jaar, maar ook leuk zijn om zelf te lezen voor kinderen vanaf zeven jaar. Leuke tekeningen die kinderen aanspreken waren ook belangrijk. Daarom ging ik op zoek naar een fantastische tekenares en dat werd Nicole Rutten.

Het verhaal heb ik zelf geschreven, niet simpel hoor. Uiteindelijk heb ik er langer over gedaan om dit verhaal te schrijven dan over de twee andere boeken samen. Maar ik ben er nu heel trots op. Tijdens het proeflezen, bleken kinderen  het een leuk verhaal te vinden, bovendien hadden ze ook netjes begrepen wat Harley hen verteld had. 

Mijn intussen overleden Bearded Collie Harley vertelt het verhaal. Hij en zijn hondenvrienden leggen uit hoe zij graag hebben dat kinderen met hen omgaan. Ze vertellen waarom ze het niet leuk vinden wanneer ze gestoord worden tijdens het slapen, eten, enz. Ze vertellen ook waarom ze soms in de billen van kindjes bijten. Harley en Anton zijn de beste vrienden. Anton is mijn eigen zoon toen hij vier jaar was. Mijn eigen zoon heeft het netjes geleerd en dus leren  de lezertjes niet alleen wat ze niet moeten doen, maar vooral wat ze WEL moeten doen. De kleinste kinderen vinden het hilarisch om het kakje-verhaal te horen. Kakje staat voor fout en het koekje-verhaal staat voor juist. 

Bij een klant thuis kreeg ik de leukste bevestiging voor mijn werk. Een moeder wilde me laten zien wat de hond aan zijn buik had en liep naar zijn mand toe. Opeens sprong het zoontje van vier recht en hield zijn moeder tegen. "Nee, mama, dat mag je niet doen heeft Harley gezegd" riep hij. Hij spurtte naar de salontafel deed het boekje open op de pagina waar Harley uitlegt dat hondjes het niet leuk vinden om wakker gemaakt te worden en plantte het boek op de knieen van zijn moeder. "Lees dit nog eens, aub?!" 
Ik stond te glunderen, Joepie, dit was wat ik wilde bekomen. Kinderen leren het sneller dan verwacht en met wat geluk voeden zij hun ouders op. De toekomst ligt immers bij de komende generaties. Wanneer kinderen leren hoe het moet, worden zij niet langer gebeten en zullen zij deze kennis weer overdragen aan hun kinderen later. Alleen zo zal de hond zo intens bij ons kunnen blijven leven zonder gevaar.

Voor de ouders en grootouders schreef ik ook een boek, waarin ze kunnen lezen hoe ze hun hond en (klein)kind veilig samen kunnen leven, "Hond en Kind, de ideale combinatie"

Mijn boeken kan je bestellen via mijn webwinkel.

Hond zoekt baasje

Dit boekje heb ik geschreven op aanvraag van het weekblad Story. Zij wilden iets doen met de Bekende Vlamingen en hun honden, maar wilden er ook iets informatiefs van maken. 

Doordat ik het volledig zelf mocht schrijven en daardoor mensen kon informeren over honden en hun eigenschappen heb ik toegezegd. En ik moet zeggen, het is een leuk boekje geworden, waar jullie heel wat uit kunnen leren, met mooie foto's en een klein tikje BV-gehalte :-) 

Met dit boek wil ik vanuit mijn ervaring als deskundige informatie en tips bij een aantal populaire en bekende rassen geven. Naast de typische karaktertrekken van het ras, bepaalt immers ook jouw opvoeding hoe je hond zich in het dagelijkse leven gedraagt. Zo krijg je al een goed idee van welke hond voor jou geschikt is, en omgekeerd.

Bij elk beschreven ras geef ik de meest voorkomende eigenschappen, maar ook de problemen die eigenaars van dit ras het meest tegenkomen bij de opvoeding. Kijk zeker ook of jij wel in het lijstje staat van de geschikte eigenaars voor je een hond koopt. Herken je jezelf in het lijstje van ongeschikte bazen, dan zoek je best even verder naar een hond die wel bij je zal passen. Zo voorkom je een hoop teleurstellingen en verdriet. 

Dit en nog veel meer over 38 populaire hondenrassen staat beschreven in mijn boek ‘Hond zkt Baasje’.

In dit boekje staan vooral opvoedtips en aandachtspunten aangepast aan bepaalde rassen. Het is dus geen opsomming van rasstandaarden, want die kan je terugvinden in een hondenencyclopedie. 

Mijn boeken kan je bestellen via mijn webwinkel

Reacties van klanten

Beste,

Op de boekenbeurs kocht ik je boek (jij en je hond), na een kort gesprekje met je en ik heb het met veel plezier uitgelezen en vooral je tips rond het wandelen al met succes toegepast. 

Ik vond je boek ook heel goed en vlot geschreven, bovendien ook duidelijk door je talloze praktijkvoorbeelden.  Het krijgt een prominent plaatsje in mijn boekenkast! 

Bedankt ook voor de vele nieuwe inzichten, ik zal er ook later nog, zeker naar teruggrijpen!

Vele groeten,

Veerle en Odin (Zwitserse witte herder)


Hallo Hilde,

ik heb het boek uitgelezen de ideale baas. Ik moet toch wel even zeggen een zeer goed boek. Ik zei tegen mijn man,ik had beter eerst het boek gelezen maar dat is nu praat achteraf.

Het zal nu een groot hulp middel zijn waar ik en mijn gezin veel aan zullen hebben. Nu kan ik ook al wat beter het gedrag van Bo begrijpen en hoe erop te reageren,maar ik besef ook dat ik nog heel veel werk heb en dat ik zal moeten volhouden.

Wat ik uit de boek al toepas bv.is,als Bo naar de kattenbak gaat om er iets uit te halen dan ga ik er tussen staan zonder tegen haar iets te zeggen en ze gaat vanzelf weg.Vroeger zei ik nee Bo mag niet maar dat was geen oplossing.Nu weet ik ga er tussen staan ik ben de baas.

En zo zijn er nog heel veel dingen die ik moet veranderen.Ik zag Bo als een kind,mijn knuffel om het maar zo te zeggen maardat is ze helemaal niet ze is een dier die ik beter in de hand moet krijgen door te tonen dat ik boven haar sta en niet omgekeerd.

Het wandelen gaat ook steeds beter we doen nu grotere tochten en ze is daarna veel rustiger we zien hiervan het effect toch al.Ik besef nu ook dat ze dit nodig heeft en ikzelf toch ook wel.

Met vriendelijke groeten Tanja


Goedenavond Hilde,
 
Ik wil je bedanken voor het boek (De ideale hond) dat ik heb gekocht op de opendeurdag van zoomart in kontich, het leest zeer plezant en zeer vlot.

Groeten, Ann Cloeck


Goedemorgen mevrouw Quisquater,  

Ik heb afgelopen maandag bij u een boek opgehaald, omdat ik dacht dat ik problemen had met de zindelijkheid van onze Teckelpup, inmiddels is mijn kijk daarop toch wel enigszins bijgesteld, grotendeels door uw boek. Mijn complimenten, u schrijft prettig, pakkend en met humor, alles wat een boek nodig heeft om gelezen te worden en boeiend te zijn.   

Ik zou graag op de hoogte willen worden gehouden van uw toekomstige workshops.  Ik ben inmiddels op pagina 125 van uw boek, en het heeft me gesterkt. Gesterkt, omdat ik nu weet dat ik gelukkig al een heleboel dingen goed heb gedaan met Cody, onze Teckel, en ook gesterkt omdat ik nu de toekomst met ons hyperintelligent en hyperactief hondje weer een heel stuk positiever tegemoet zie. En omdat u in uw boek als het ware 'handvaten' aanreikt om verder te willen en te kunnen met dit hondje, want ik begrijp nu veel meer van haar, dan een paar weken terug. Bedankt !  

Met hartelijke groet, Margreet van Hoorn


 Hallo Hilde,

Ik heb je boek met volle overgave gelezen en eerst dacht ik, "verdomme, ik heb nu al zoveel boeken gelezen, waarom ...", maar naar het einde toe : de 25 fabeltjes uit de hondenwereld! Dit is nu pas ECHT klare taal en maakt de prijs dubbel en dik waard. 

Dank u Hilde.

Groetjes , Marcel de Pelseneer


Hallo, 

Héél erg graag zou ik u willen feliciteren met de boeken: Hond en Kind, en Anton en Harley... 

Ik heb zelf geen kinderen, wel honden en ik fok ze ook, dus krijg toch wel vaak te maken met gezinnen mét kinderen die een pup willen aanschaffen, OF klanten waar een kindje of kleinkindje komt... 

Omdat ikzelf dus geen kinderen heb, vond ik dit toch wel een 'gat in mijn cultuur' omdat ik mijn klanten niet écht nuttige info kon meegeven uit eigen ervaring, dus heb ik jouw boekjes aangeschaft! GE-WEL-DIG, in één woord!!!! Ik heb het al een heleboel van m'n klanten aangeraden, ik heb het al vermeld op ons informatief Boerboelforum, en ik vind écht dat deze boekjes een MUST zijn voor iederéén die met honden en/of kinderen te maken krijgt (en zijn we dat niet allemaal, in onze drukke maatschappij??) 

Ik kan alleen maar zeggen: keep up te good work!!! Ik ga ook eens bekijken of ik in de toekomst niet eens een van uw workshops ga kunnen bijwonen: een mens weet NOOIT genoeg!!!! 

Het feit dat scholen u beginnen te vragen voor lezingen vind ikzelf geweldig! DIT is in mijn ogen HET antwoord op het probleem 'hond in de maatschappij', en DIT alleen kan onze hond redden voor de toekomst! Als we de kinderen en de jeugd kunnen bijbrengen wat een hond precies is en hoe hij leeft en denkt, zullen we ooit misschien een maatschappij gaan hebben waar de meeste ongevallen voorkomen zullen kunnen worden!! Ik hoop, dat de overheid dit zo snel mogelijk gaat inzien, en dit soort dingen verplicht in het lessenpakket gaat stoppen, in plaats van heksenjachten te gaan organiseren op bepaalde rassen en dergelijke!! 

héél veel succes verder met je werk!!! 

groetjes, 

Carine Bollen

PS: mag ik en link zetten op mijn site naar die van jou????


 Hallo Mevr. Quisquater

 We hebben het boek " De ideale baas"  goed ontvangen en reeds 2 maal gelezen.

Het is een heel goed boek en we hebben reeds vele tips toegepast en mét resultaat.
Zazoe is rustiger ( alleen de voordeur is nog een probleem maar daar werken we aan.) We hebben er sinds vorig weekend een kitten bij en dat is zonder problemen verlopen,
Zazoe en Spotty kunnen het zeer goed met elkaar vinden

Bedankt voor alles, want ons Zazoe is echt een schatje ( geen schoothondje, maar lief en gewillig)
kortom een hondje om van te houden.

 Lieve groetjes en succes met alles wat je doet.

Willy en Louisa


Beste Hilde,

Elke dag wordt er wel een boek bovengehaald van mijn inmiddels (te) ruim gevulde bibliotheek. Je boeken lezen zeer aangenaam en met een zeer herkenbare, correcte en menselijke aard!

Ik wens je het allerbeste en ga zo voort met alles wat je doet, want dat doe je goed!

Door je boek “Anton en Harley op stap” hebben mijn kinderen op een speelse en correcte manier met honden leren omgaan en het boekje wordt nu terug bovengehaald om mijn dochtertje te leren lezen, dus 2 vliegen in één klap :)

Vriendelijke groeten,

Ivan


Hallo Hilde

Ik wilde je even laten weten dat ik het bestelde boek heb ontvangen en mijn complimenten voor het boek  “Anton en Harley op stap”. Een heel erg leuk boek voor kleine kinderen. Ik zal mijn cursisten met kleine kinderen dit boek zeker aanraden.

Met vriendelijke groet,

Willy Van Roekel